PayDay loans Auto Insurance

Home > Miscellaneous > Honda Tak Guna

Cheer up buddy!

I love these hilarious pictures :)
More funny pictures!

Honda Tak Guna

July 23rd, 2010

Looks like it’s not just Toyota whose getting bad publicity these days. Our friend here is obviously not too happy with his Honda Accord.

Honda Tak Guna in Malay language means “Honda No Good”.

It seems the QC guys at Honda gave an OK on the car.

But our friend has many reasons not to be happy…


Or maybe he’s a Toyota employee?

Miscellaneous

  1. July 29th, 2010 at 08:39 | #1

    I am not very happy because i got an exactly same car – Honda Accord.

  2. vincent
    August 6th, 2010 at 09:35 | #2

    My honda accord 2.4 MBT 8199 is 1 year old. My right front suspension has rattling noise. Honda service centre malacca have repaired 8 times still could not solve the problems.
    One of my friend sold his honda 2.0 after using 2 years because honda service centre could not solve his problem.I think the japanese ceo honda malaysia is sleeping or have assimilated malaysia culture of tidak apa attitude.

  3. my honda rosak
    August 18th, 2010 at 08:40 | #3

    my honda accord 2.4 2008 rosak dah lima kali nak langar orang ngan nak masuk bawah bas sebab pakai disc brake plastik kerana selalu disc bengkok dah banyak kali tukar disc brake pun semua bengkok kereta honda accord aku pembunuh manusia.body kereta pula dah bekarat baru dua minggu keluar keta bunyi harimau bunyi tikus dan macam bunyi ada dalam keta aku hari hari hantar keta repair sama juga rosak lagi macam 2 rosak ada baik pakai kancil tak ada rosk macam keta aku ni.dah setahun lebih hari 2 masuk bengkel

  4. my honda rosak
    August 18th, 2010 at 08:57 | #4

    my honda accord 2.4 2008 rosak.macam mana keta rosak boleh jual kat org.kalau dah rosak kasi tukar la keta lain jangan nak jual keta rosak je.sapa nak mati cepat pakai la honda accord bontot bas pangil langar aje.honda accord maut.sebab brake tak berfungsi selalu bengkok aje.pakai brake basikal pun makan jugak.kereta harga rm 170,000.00 brake tak makan kena tarik hand brake sekali baru boleh brake.brake gila.lepas tu bila tukar spare part selalu sampai spare part salah aje tak sekolah ke orang honda.pasal tak tahu membaca part no.macam mana la honda malaysia boleh angakat pekerja yang tak sekolah.absorber pun rosak bunyi babi pun ada kat kereta aku.pelik kereta harga rm 170k boleh rosak macam2 macam mana la kereta rosak macam 2 boleh di jual pada pelangan.

  5. Charlie Tong
    September 8th, 2010 at 01:33 | #5

    my Accord was having the same problem noise from the front,steering minor vibration sent to workshop also the same.
    BUT mine car only 450KM sahaja.now I ask for replacement of car they say cannot after beating round the bush to get to some one responsible.I printed 150 t- shirt of my Honda Tak Guna to be given to those of you who are facing this problem and would like to invite those of you who are keen to fight our right as consumers to come together.
    Please get in touch with me through my email: radiwood @gmail.com

  6. nazrics
    October 15th, 2010 at 11:37 | #6

    saya baru teringin nak beli kereta ni, nampak tak jadi ler…
    buang duit jer la macam tu. dah harga 170k nnti mcm-mcm pulak.

  7. Gelas
    November 23rd, 2010 at 01:59 | #7

    mampos .. aku baru sign loan amik kete ni ..

  8. leslie
    February 15th, 2011 at 09:42 | #8

    ambik inspira habis cite…..

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.